LEVI HOME STUD!O


A tartalomhoz

kronológia

ZENEKAR

HOLDFÉNY TÁNCZENEKAR - Johnny és Lui

A hosszú évekig külföldön élő szólóénekes, Johnny Moonlight a romantika nagykövete itthon tiszteleg az egyik legnagyobb magyar előadó, Szécsi Pál emlékének. Emlékest-csillagturné állomásait e legnagyobb magyar romantikus szólóénekes 75. születésnapi jubileuma alkalmából szervezi.
Ezekre és más, visszafogottabb tánczenére épülő estjein billentyűvel és vokállal kiegészítve kísérem. Projektünk még intro szakaszban van, de nagy reményekkel, hittel vetjük bele magunkat a zene világába, a közös zenélés örömeibe.
Zenekarunk a > Johnny Moonlight és a Holdfény Tánczenekar < nevet viseli.

LEVIKE PARTYZENÉSZ


Az állandó zenekarban való aktív zenélést az iskola sikeres elvégzésével időlegesen felfüggesztettem és szóló pályára álltam. Így azt játszhatok, ami nekem tetszik és amivel közönséget is el tudom varázsolni. Előnye ennek a formációnak, hogy nem vagyok mások igényeihez kötve, nem kell folyton alkalmazkodni, elviselni vagy épp eltűrni a "bogarakat". Hátrányát még nem tapasztaltam, s ebben optimista hozzáállásom is nagyban segít.

Amit játszom:
Populáris 1960-1970-es évek amerikai soul, blues, swing stb. sanzon zenéi. Illetve érzelmes magyar muzsikák az 1970-1990-es évekből. Szintetizátor + ének előadásban kisebb szórakozóhelyek, zenés éjszakai bárok, presszók, búfelejtők hangulatjavítására tevékenykedem. Fesztiválokon, falunapokon vendégcsalogatóként is szívesen fellépek a rendezvények korai óráiban vagy a délutánok üres pillanataiban zenei betétként.

A teljesség igénye nélkül néhány ismertebb örökzöld sláger folyamatosan bővülő repertoáromból:
Frank Sinatra - Strangers in the night
Doris Day - More
Patrizio Buanne - A man without love
Lobo - I'd love you want me
Oscar Benton - Bensonhurst Blues
Chris Rea - Road to hell
Ben Elliot King - Stand by me!

S a hazai előadók:
Balázs Fecó, Demjén Rózsi, Omega, Piramis, Horváth Charlie, Zámbó Jimmy, Máté Péter, LGT, Bon Bon, Ismerős Arcok, Josh & Jutta, KFT, Generál, M7-es, Universal, Dobos Attila, Korda György, Vámosi-Záray dobhártyakímélő slágerei

F E L H A N G O L V A


Az együttesbe 2016. januárjában kerültem osztálytársaim révén. Korábban a békéscsabai Premier Művészeti Szakgimnázium hallgatója voltam. Itt tanultak zenésztársaim is, így a próbák sokszor az iskolai tanítási napokon zajlottak.
Tagok:

Juhos Éva - ének
Bíró Attila - basszer, ének
Gémes Zoltán - gitár, ének
Schäffer Dávid - gitár (kilépett 2016-ban)
Molnár Sándor - dob, cajon (kilépett 2017-ben)
Bozó Andrea Pálma - zongora
Kovács Levente - szintetizátor (kiléptem 2017-ben)


Elsősorban vallási tartalmú dalokat dolgoztunk fel és ültettük át a modern hangszeres előadásba. E mellett lírai szerzeményeket írtunk, illetve hangszereltünk, valamint magyar és külföldi előadók könnyedebb zeneszámait is játszottuk.

Evangélikus Vegyeskar


A Békéscsabai Evangélikus
Vegyeskarban
tenor szekcióban énekeltem.

Karvezető:
Kutyejné Ablonczy Katalin

Kóruspróbák az Evangélikus
parókia
emeleti előadójában
minden kedden 17.00-tól

Elérhetőség:
5600 Békéscsaba Luther utca 1.
Telefon: +36-20-824-2956

Bartók Béla Vegyeskar


A Békéscsabai Bartók Béla
Vegyeskarban
bariton szekcióban énekeltem.

Szakmai vezetőnk:
Perlaki Attila karnagy

Kóruspróbák a Csabagyöngye
Kulturális Központ
panoráma
termében

minden szerdán 18:30 - 21:00;
és szombaton 10:00 - 12:00;

Elérhetősége:
E-mail: bartokkorus@bhn.hu

300 év 300 hang


A Békéscsabai 300 év 300
hang Vegyeskarban
bariton
szekcióban énekeltem.

Szakmai vezetőnk:
Kutyejné Ablonczy Katalin és
Hajtmann Ildikó karnagyok

Kóruspróbák a Csabagyöngye
Kulturális Központ
panoráma
termében


Elérhetősége:
5600 Békéscsaba,
Széchenyi u. 4.

Z.K.B.M. 1. 2. - M O N D A Y J A M - J A M I N J A M I N A


Egy népszerű közösségi oldalon néhány zenész meghívásával alakult meg a Zenész Kereső Békés Megye című csoport. Létrehozását az alapító, Berki Csaba tanár úr így fogalmazta meg:

"Lépten-nyomon megszólítanak ,magányos' zenészek, hogy tudok-e működő csapatot, ahova beszállhatnának. Mindenféle hangszeressel találkoztam már, dobos, herflis, gitáros, billentyűs, stb-stb. Ugyanígy a zenekarok meg állandóan tagokat keresnek, és nem találnak egymásra. Mennyi jó zenész/zenekar szaladgál itt ,csonkán' a megyében!"

A csoportba tartozó zenészek, énekesek a békéscsabai Elefánt Klub színpadán közös örömzenélésbe kezdtek minden hétfő este - innen ered a Monday Jam zenei rendezvénysorozat neve.
Az "elefánt" után a Monday Jam több területen is megmérettetett.
A Csabagyöngye Kulturális Központhoz tartozó Jaminai Közösségi Ház is otthont adott e rendezvényünknek és a tavalyi (2015) bemutatkozást követően 2016-ban is megtartottuk fellépéseinket Farsang, Nőnap, Húsvét stb, majd azt követően minden hónap első keddjén miénk volt a színházterem.
2017-től egy új helyszínen, a békéscsabai Narancs Rock Café ad helyet a szabadon zenélni vágyóknak hétfő esténként, ahová még vidékről is gyakran ellátogatnak a zenészek.

A
Z.K.B.M. zenekart 2014. augusztusában a Zenész Kereső Békés Megye című csoport tizenegy tagja alapította meg azzal a céllal, hogy a zenészek egymásra találtak és közösen együtt tudnak működni, képesek felhőtlenül egymást és a közönséget szórakoztatni.
Berki Csaba - gitár; Szászné Herczeg Mónika - ének; Buzgó Erzsébet Mária - ének; Dózsa Erika - ének; Szász Tibor - gitár; Farkas Péter - gitár; Jánovszki Pál - basszusgitár; Ludányi György - billentyűk; Kovács Levente - billentyűk; Antovszki László - dobok; Máthé Róbert - dobok.


Szeptemberben az anyaoldal alapításának emlékére születésnapi bulit - koncertet rendeztünk az Elefánt Klubban, majd a Csabagyöngye Kulturális Központban. 2015-ben megismételtük, a 2. születésnapot is mindkét helyszínen koncertekkel.

S Z E K C I Ó


A Szekcióval 2009-ben ismerkedtem meg, Majsai Mikey Miklós barátom révén, aki a zenekar basszusgitárosa volt. Később kiderült, hogy egy volt kollégám Csete Zoli is ott gitározik. Mikey billentyűsnek hívott el hozzájuk, de az első castingon kiderült, hogy nem illek a zenekar stílusába. Lehet, hogy nincs is szükségük billentyűsre. Azért én ott maradtam, s néhány évig a zenekar hangtechnikusaként, mindeneseként segítettem a munkájukat, a fellépéseiket. Roadként hangládákat cipeltem, kábeleket kötegeltem, hangszereket, hangtechnikai eszközöket pakoltam. A koncertek alatt ügyeltem a zenekar biztonságára, "pótanyaként" szereztem be üdítőt, kaját, amikor nem kaptunk a vendéglátóinktól. Rengeteg fotót készítettem a fellépésekről, a próbákról a közös bulikról.
Nagyon szép időszak volt ez számomra, hiszen nem csak a zenés szórakozási vágyamat elégíthettem ki, de mellette nagyon sok tapasztalatot szereztem, tanultam és a koncerteken rengeteg ismerős-barát-rajongóra tettem szert.

L E V I H O M E S T U D ! O és D j . L u i E n d e r


A LEVI HOME STUD!O 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyek a hétköznapinál szerényebben élők számára is megfizethető legyen. Ezekkel a termék konstrukciókkal álltam rendelkezésre: házi audio kazettákból CD-re írás, házi videó VHS kazetták DVD-re való digitalizálása, hangtechnikai megoldások, erősítés, hangosítás, stúdió felvételek készítése, stúdió zenék komponálása, szignálok, betétdalok készítése. A LEVI HOME STUD!O a Szekciós időszakban már gőzerővel dolgozott, s hobbi szinten elektronikus zenei termékeket is gyártott. Ekkor készült el 2., 3., 4. albumaim Dj.Lui Ender néven.

A teljesség igénye nélkül néhány cím ezekről:
Mic Controller
Mosquito F.L.Y.
Flutist
10.000 Volt
Beat Control
B.B. Toxic

Sajnos támogatottság hiányában ezek is kiadatlanul maradtak a polcon.

Systema Nervosum of Satani


Az első zenekari tagságom 1988-ban a békéscsabai Fürjesen, a Magyar Néphadsereg MN1912 bázisán a lokátorosok között kezdődött. Katonatársak voltunk és szabadidőnket hasznos kulturális tevékenységgel töltöttük el. Zenélgettünk, jammeltünk, beszélgettünk az alegység emeleti könyvtárában. Aztán egyszer valakinek a fejéből kipattant: alakítsunk zenekart. Így lett meg számomra az első, igazi hangszeres zenészekből álló csapat a: Systema Nervosum of Satani. Erősen hard rock irányzathoz kötődő formáció voltunk, ezért lett a zenekarunk neve durva fordításban: A Sátán Idegrendszere, ami nem éppen megnyerő név, akkor ez jutott eszünkbe.

Lázasan kezdtünk hozzá a munkához. A dalok írását
Vaskor Zoli vállalta el, aki Edgar Allan Poe nyomán, tőle sokat idézve is szabadnyelvű dalszövegeket költött. A zenei anyag komponálásában Viszokai Robi jeleskedett, akinek nagy segítsége voltunk Tóth "Totish" Pista katonatársunkkal. A zenékre a kíséretet és a billentyűs szekciót teljes egészében én biztosítottam Robi barátom útmutatásai szerint. Övé és Totishé volt a gitár és az ének.
A laktanya segítőkész stúdiósa
Zdusek Lajos szalagra rögzítette az első közösen elkészített albumunkat, melynek címe a mai napig megmaradt az akkori rajongóink emlékezetében:

FELOLDÁS


Ez az akkori technikai hiányosságaink miatt úgy készült el, hogy a sztereóból az egyik sávban a kíséret és billentyű, a másik sávban a gitár és az ének szólt. Felvettük instrumentálisan és énekkel is.

A banda a leszereléskor feloszlott. Viszokai Robival terveztük, hogy az első adandó alkalommal folytatjuk a megkezdett közös munkát. A sors másképp hozta. A kilencvenes évek hajnalán más elfoglaltságaim miatt a
Feloldás albumot a megyei könnyűzene egyik meghatározó együttese a WAMSZ játszotta tovább. Teljes egészében átvették a zenei anyagot és az elkövetkezendő negyed évszázad óta ezen a néven tették ismertté (A Feloldást a 2015-ben újjáalakult Wamsz átdolgozta.). A fürjesi S.N.S. zenekar tagjainak áldozatos, izzadó munkája, a kialvatlan éjszakák, a hónapokig való szakadatlan próbák, a fellépések feledésbe merültek. Egyre többször találkozom olyan emberekkel, akik még emlékeznek és emlékeztetnek rá, hogy az 1988-as Feloldás koncerteken én nyomtam a billentyűket, az album egészében többek közt az én kezem munkáját is őrzi! Hálával emlékezem ezekre a pillanatokra. Köszönöm Robi!


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe