LEVI HOME STUD!O


A tartalomhoz

zenekar

ZENEKAR

KOVÁCS LEVI


A zenekarban való aktív zenélést az iskola sikeres elvégzésével felfüggesztettem és szóló pályára álltam. Így azt játszhatok, ami nekem tetszik és amivel közönséget is el tudom varázsolni. Előnye ennek a formációnak, hogy nem vagyok mások igényeihez kötve, nem kell folyton alkalmazkodni, elviselni vagy épp eltűrni a "bogarakat". Hátrányát még nem tapasztaltam, s ebben optimista hozzáállásom is nagyban segít.

Amit játszom:
Populáris 1960-1970-es évek amerikai soul, blues, swing stb. sanzon zenéi. Illetve érzelmes magyar muzsikák az 1970-1990-es évekből. Szintetizátor + ének előadásban kisebb szórakozóhelyek, zenés éjszakai bárok, presszók, búfelejtők hangulatjavítására tevékenykedem. Fesztiválokon, falunapokon vendégcsalogatóként is szívesen fellépek a rendezvények korai óráiban vagy a délutánok üres pillanataiban zenei betétként.

A teljesség igénye nélkül néhány ismertebb örökzöld sláger folyamatosan bővülő repertoáromból:
Frank Sinatra - Strangers in the night
Doris Day - More
Patrizio Buanne - A man without love
Lobo - I'd love you want me
Oscar Benton - Bensonhurst Blues
Chris Rea - Road to hell
Ben Elliot King - Stand by me!

S a hazai előadók:
Balázs Fecó, Demjén Rózsi, Omega, Piramis, Horváth Charlie, Zámbó Jimmy, Máté Péter, LGT, Bon Bon, Ismerős Arcok, Josh & Jutta, KFT, Generál, M7-es, Universal, Dobos Attila, Korda György, Vámosi-Záray dobhártyakímélő slágerei.


F E L H A N G O L V A


Az együttesbe 2016. januárjában kerültem osztálytársaim révén. Korábban a békéscsabai Premier Művészeti Szakgimnázium hallgatója voltam. Itt tanultak zenésztársaim is, így a próbák sokszor az iskolai tanítási napokon zajlottak.
Tagok:

Juhos Éva - ének
Bíró Attila - basszer, ének
Gémes Zoltán - gitár, ének
Schäffer Dávid - gitár (kilépett 2016-ban)
Molnár Sándor - dob, cajon (kilépett 2017-ben)
Bozó Andrea Pálma - zongora
Kovács Levente - szintetizátor (kiléptem 2017-ben)


Elsősorban vallási tartalmú dalokat dolgoztunk fel és ültettük át a modern hangszeres előadásba. E mellett lírai szerzeményeket írtunk, illetve hangszereltünk, valamint magyar és külföldi előadók könnyedebb zeneszámait is játszottuk.

Evangélikus Vegyeskar


A Békéscsabai Evangélikus Vegyeskarban
tenor szekcióban énekeltem.

Karvezető: Kutyejné Ablonczy Katalin

Kóruspróbák az Evangélikus parókia
emeleti előadójában (Luther utca 1.)
minden kedden 17.00-tól

Elérhetőségink:
5600 Békéscsaba Luther utca 1.
Telefon: +36-20-824-2956

Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar


A Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskarban
bariton szekcióban énekeltem.

Szakmai vezetőnk: Perlaki Attila karnagy

Kóruspróbák a Csabagyöngye Kulturális Központ
panoráma termében (I.em.)
minden szerdán 18:30 - 21:00;
és szombaton 10:00 - 12:00;

Elérhetőségeink:
5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4.
E-mail: bartokkorus@bhn.hu

Z.K.B.M. 1. 2. - M O N D A Y J A M - J A M I N J A M I N A


Egy népszerű közösségi oldalon néhány zenész meghívásával alakult meg a Zenész Kereső Békés Megye című csoport. Létrehozását az alapító, Berki Csaba tanár úr így fogalmazta meg:

"Lépten-nyomon megszólítanak ,magányos' zenészek, hogy tudok-e működő csapatot, ahova beszállhatnának. Mindenféle hangszeressel találkoztam már, dobos, herflis, gitáros, billentyűs, stb-stb. Ugyanígy a zenekarok meg állandóan tagokat keresnek, és nem találnak egymásra. Mennyi jó zenész/zenekar szaladgál itt ,csonkán' a megyében!"

A csoportba tartozó zenészek, énekesek a békéscsabai Elefánt Klub színpadán közös örömzenélésbe kezdtek minden hétfő este - innen ered a Monday Jam zenei rendezvénysorozat neve.
Az "elefánt" után a Monday Jam több területen is megmérettetett.
A Csabagyöngye Kulturális Központhoz tartozó Jaminai Közösségi Ház is otthont adott e rendezvényünknek és a tavalyi (2015) bemutatkozást követően 2016-ban is megtartottuk fellépéseinket Farsang, Nőnap, Húsvét stb, majd azt követően minden hónap első keddjén miénk volt a színházterem.
2017-től egy új helyszínen, a békéscsabai Narancs Rock Café ad helyet a szabadon zenélni vágyóknak hétfő esténként, ahová még vidékről is gyakran ellátogatnak a zenészek.

A
Z.K.B.M. zenekart 2014. augusztusában a Zenész Kereső Békés Megye című csoport tizenegy tagja alapította meg azzal a céllal, hogy a zenészek egymásra találtak és közösen együtt tudnak működni, képesek felhőtlenül egymást és a közönséget szórakoztatni.
Berki Csaba - gitár; Szászné Herczeg Mónika - ének; Buzgó Erzsébet Mária - ének; Dózsa Erika - ének; Szász Tibor - gitár; Farkas Péter - gitár; Jánovszki Pál - basszusgitár; Ludányi György - billentyűk; Kovács Levente - billentyűk; Antovszki László - dobok; Máthé Róbert - dobok.


Szeptemberben az anyaoldal alapításának emlékére születésnapi bulit - koncertet rendeztünk az Elefánt Klubban, majd a Csabagyöngye Kulturális Központban. 2015-ben megismételtük, a 2. születésnapot is mindkét helyszínen koncertekkel.

S Z E K C I Ó


A Szekcióval 2009-ben ismerkedtem meg, Majsai Mikey Miklós barátom révén, aki a zenekar basszusgitárosa volt. Később kiderült, hogy egy volt kollégám Csete Zoli is ott gitározik. Mikey billentyűsnek hívott el hozzájuk, de az első castingon kiderült, hogy nem illek a zenekar stílusába. Lehet, hogy nincs is szükségük billentyűsre. Azért én ott maradtam, s néhány évig a zenekar hangtechnikusaként, mindeneseként segítettem a munkájukat, a fellépéseiket. Roadként hangládákat cipeltem, kábeleket kötegeltem, hangszereket, hangtechnikai eszközöket pakoltam. A koncertek alatt ügyeltem a zenekar biztonságára, "pótanyaként" szereztem be üdítőt, kaját, amikor nem kaptunk a vendéglátóinktól. Rengeteg fotót készítettem a fellépésekről, a próbákról a közös bulikról.
Nagyon szép időszak volt ez számomra, hiszen nem csak a zenés szórakozási vágyamat elégíthettem ki, de mellette nagyon sok tapasztalatot szereztem, tanultam és a koncerteken rengeteg ismerős-barát-rajongóra tettem szert.

L E V I H O M E S T U D ! O és D j . L u i E n d e r


A LEVI HOME STUD!O 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyek a hétköznapinál szerényebben élők számára is megfizethető legyen. Ezekkel a termék konstrukciókkal álltam rendelkezésre: házi audio kazettákból CD-re írás, házi videó VHS kazetták DVD-re való digitalizálása, hangtechnikai megoldások, erősítés, hangosítás, stúdió felvételek készítése, stúdió zenék komponálása, szignálok, betétdalok készítése. A LEVI HOME STUD!O a Szekciós időszakban már gőzerővel dolgozott, s hobbi szinten elektronikus zenei termékeket is gyártott. Ekkor készült el 2., 3., 4. albumaim Dj.Lui Ender néven.

A teljesség igénye nélkül néhány cím ezekről:
Mic Controller
Mosquito F.L.Y.
Flutist
10.000 Volt
Beat Control
B.B. Toxic

Sajnos támogatottság hiányában ezek is kiadatlanul maradtak a polcon.

Systema Nervosum of Satani


Az első zenekari tagságom 1988-ban a békéscsabai Fürjesen, a Magyar Néphadsereg MN1912 bázisán a lokátorosok között kezdődött. Katonatársak voltunk és szabadidőnket hasznos kulturális tevékenységgel töltöttük el. Zenélgettünk, jammeltünk, beszélgettünk az alegység emeleti könyvtárában. Aztán egyszer valakinek a fejéből kipattant: alakítsunk zenekart. Így lett meg számomra az első, igazi hangszeres zenészekből álló csapat a: Systema Nervosum of Satani. Erősen hard rock irányzathoz kötődő formáció voltunk, ezért lett a zenekarunk neve durva fordításban: A Sátán Idegrendszere, ami nem éppen megnyerő név, akkor ez jutott eszünkbe.

Lázasan kezdtünk hozzá a munkához. A dalok írását
Vaskor Zoli vállalta el, aki Edgar Allan Poe nyomán, tőle sokat idézve is szabadnyelvű dalszövegeket költött. A zenei anyag komponálásában Viszokai Robi jeleskedett, akinek nagy segítsége voltunk Tóth "Totish" Pista katonatársunkkal. A zenékre a kíséretet és a billentyűs szekciót teljes egészében én biztosítottam Robi barátom útmutatásai szerint. Övé és Totishé volt a gitár és az ének.
A laktanya segítőkész stúdiósa
Zdusek Lajos szalagra rögzítette az első közösen elkészített albumunkat, melynek címe a mai napig megmaradt az akkori rajongóink emlékezetében:

FELOLDÁS


Ez az akkori technikai hiányosságaink miatt úgy készült el, hogy a sztereóból az egyik sávban a kíséret és billentyű, a másik sávban a gitár és az ének szólt. Felvettük instrumentálisan és énekkel is.

A banda a leszereléskor feloszlott. Viszokai Robival terveztük, hogy az első adandó alkalommal folytatjuk a megkezdett közös munkát. A sors másképp hozta. A kilencvenes évek hajnalán más elfoglaltságaim miatt a
Feloldás albumot a megyei könnyűzene egyik meghatározó együttese a WAMSZ játszotta tovább. Teljes egészében átvették a zenei anyagot és az elkövetkezendő negyed évszázad óta ezen a néven tették ismertté (A Feloldást a 2015-ben újjáalakult Wamsz átdolgozta.). A fürjesi S.N.S. zenekar tagjainak áldozatos, izzadó munkája, a kialvatlan éjszakák, a hónapokig való szakadatlan próbák, a fellépések feledésbe merültek. Egyre többször találkozom olyan emberekkel, akik még emlékeznek és emlékeztetnek rá, hogy az 1988-as Feloldás koncerteken én nyomtam a billentyűket, az album egészében többek közt az én kezem munkáját is őrzi! Hálával emlékezem ezekre a pillanatokra. Köszönöm Robi!


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe